Избор на храна за малкото кученце

Евтините храни може да ви се сторят добра сделка, докато не осъзнаете, че те носят на кученцето ви нужните хранителни съставки за правилно израстване и живот.

Храните от серията на Eukanuba за кучета осигуряват висококачествени съставки за пълноценна и балансирана храна, която да помогне на хубавото кученце да порастне в едно великолепно куче.

 

Когато вашето кученце се чувства добре отвътре, това си личи и отвън и се вижда всеки ден. Ето някои знаци, че вашето кученце се храни с висококачествена храна:

 

Изключителен мускулен тонус

Лъскава, разкошна козина

Здрави кости и зъби

Ясни, светли очи

Малки, твърди изпражнения

Щастливи, здрави, игриви отношения

Четене на етикети

Прочитането на етикета става за по-малко от минута, но информацията, която той дава може да е решителна за покупката на тази храна.

 

Името на храната дава насоки за това колко от дадена съставка има сложена в храната. Например храни, които включват източник на протеин в името („Формула с телешко” ) трябва да съдържа най-малко 25% от посочената съставка.

Панелът със съставките изброява всички хранителни източници в продукта в низходящ ред преди сготвянето. За суха храна най-важната съставка трябва да е източникът на висококачествен протеин, например пилешко или агнешко.

Гарантираният анализ дава минимален или максимален процент разбивка на основните хранителни вещества във формулата - протеини, фибри и съдържание на влага.

Телефонният номер на производителя трябва също да е включен. Това показва, че компанията се гордее с произведената от нея стока и приветства всяка връзка с клиента. Всички Eukanuba продукти са 110% гарантирани.

 

На етикета също така има препоръчителна дажбена таблица, която ви съветва колко да храните вашето куче. Използвайте я за отправна точка за определяне на количеството за деня, според нуждите на вашето куче.

Сменяне на формули при хранене

Когато вашето кученце започне да забавя растежа си можете да започнете преминаване към формули за израстнали кучета. Това обикновено става между 9 и 12 месец за дребните породи, около 12 месец за средните породи и между 12 и 24 месец за едрите породи.

 

Постепенното преминаване за период от 4 дни помага за намаляване на чревни разтройства. Същото трябва да се прави всеки път, когато решите да сменяте формулата на храната на кучето си.

 

Ден първи: Напълнете купата на вашето куче със 75% от старата храна и 25% от новата формула

Ден втори: 50% стар вид храна и 50% нов вод храна

Ден трети: 75% нов вид храна и 25% стар вид храна

Ден четири: 100% новият вид храна

Контролиране на просенето

Ако позволите просенето на храна от масата в началото, скоро всяко хранене ще бъде съпроводено с виене и бутане. За да се справите с просенето на храна от масата изключете всякакво хранене от масата и следвайте тези съвети:

 

Упражнявайте кучето преди времето за хранене и го хранете по същото време, когато се храните и вие.

Давайте му играчки да си играе, докато вие се храните.

Напълно игнорирайте кучето когато то проси, дори не го поглеждайте.

Ограничето го на неговото място докато вие се храните, като крайна мярка.