Могат ли бактериите да бъдат полезни за Вашето куче?

prebioticsЧревният тракт на Вашето куче осигурява 65% от имунната мусистема и съдържа добри и лоши бактерии, чийто баланс е жизненоважен за неговото здраве и благосъстояние. Всички ние сме наясно с бактериите, които причиняват заболявания, но също така има и добри бактерии, които са наистина полезни за кучето. Пребиотиците, съдържащи се във вискокачествени храни като Eukanuba, повишават количеството на добрите бактерии, като им дава възможност да се преборят с лошите бактерии и да поддържат необходимия здравословен баланс в сложната вътрешна екосистема. Но как работят тези пребиотици?


Пребиотиците FOS (Фруктоолигозахариди) насърчават растежа на добрите бактерии в храносмилателния тракт на кучето, и тъй като пребиотиците се разграждат избирателно само от добрите бактерии, те не повишават нивото на лошите бактерии като салмонела. Всъщност нивата на лошите бактерии спадат като резултат от повишените нива на добрите бактерии и така се поддържа здравословният баланс. Тъй като храносмилателната система е първостепенна бариера за вещества и организми, които кучето може да погълне през деня, поддържането на тази защитна цялост е от жизнено важно значение за здравето на вашето куче.


Като произлязло от хищници, кучето е устроено да яде и преработва животински протеин като основна храна и има високоспециализирана храносмилателна система. Неговият див предтеча, вълкът, споделя почти същата физиология, която позволява да преработва и извлича всички хранителни ползи от плячката, която поглъща, подпомагайки поддържането на имунната система и здравословното състояние в дивата природа.


Храната на вашето куче, по-рафинирана, но все пак богата на животински протеини, е по-подходяща за домашния живот на вашето куче, което обаче все още се нуждае от съставки, които да подпомагат поддържането на естествената защита, каквито са пребиотиците. В някои отношения успехът на пребиотиците при кучетата се отразява и в последните промени при храненето на човека. Доброто здраве, изглежда, започва отвътре навън и за нас, и за нашите кучета.


Клинично доказано, пребиотиците в Eukanuba помагат да се намери точният баланс между добрите и лошите бактерии в червата и храносмилателната система, осигурявайки здрава естествена защита, позволявайки на вашето куче да изяви пълното си великолепие.