Пътеводител за хранене на кученца


 alt

 

Точно като децата, кученцата имат различни хранителни нужди от възрастните. Когато избирате храна за кученца, подходете със същата грижа, както ако избирате детска храна за бебето, за да гарантирате, че то ще има възможно най-добрия старт. Храненето, което му предоставяте сега, поставя основата за дълъг и здравословен живот.
Притежаването на ново кученце е много повече от просто храната, която му давате. Близката връзка, която създавате с вашето кученце, ще продължи цял живот. Разбира се, ще обучите кученцето си в правилното поведение, но преди всичко е важно кученцето да се чувства обичано и сигурно в новия си дом и с хората, които ще формират неговото ново семейство.След като вече е било отбито от майчиното мляко на твърда храна от вашия селекционер, сега вашето кученце се нуждае от висококачествена храна за кученца, която ще осигури 100% пълноценно и балансирано хранене.


ПОТЪРСЕТЕ ВИСОКОКАЧЕСТВЕНА ХРАНА ЗА КУЧЕНЦАХраната с добро качество ще съдържа високи нива на протеини и мазнини, омега-6 и омега-3 мастни киселини, както и редица витамини и минерали, които помагат на вашето кученце да поддържа оптимално телесно състояние. Видът на протеина също е много важен, тъй като той осигурява хранителните градивни елементи за поддържане на здравословен растеж и развитие на вашето кученце. Изберете храна за кученца, направена с висококачествен животински протеин, като пиле, агне или риба.Ние вярваме, че храната за кученца трябва да съдържа следното:


Висококачествен животински протеин - за подпомагане на здравословния растеж и развитие на мускулите и коститеDHA за подпомагане на обучението и тренировките на кученцето

Подходящи фибри като пулп от цвекло и пребиотични FOS за подпомагане на здрава храносмилателна система

Балансирани Омега 3 и Омега 6 мастни киселини за здрава кожа и красива козина

Витамин Е и С за поддържане на силна имунна система


РАЗЛИЧНА ДИЕТА ЗА РАЗЛИЧНИТЕ РАЗМЕРИ КУЧЕТАКученцата преживяват най-бързия си период на растеж през първите шест месеца от живота си, като използват почти два пъти повече енергия от възрастно куче на грам за телесно тегло. Тъй като техният стомашен капацитет все още се развива, е важно те да получат специално приспособена диета за техните хранителни нужди и размер на породата.


* Той породите и малките породи кученца се развиват бързо и се нуждаят от високо съдържание на протеини, мазнини и калций в диетата си


Големите и гигантски породи кученца се нуждаят от контролирани нива на протеин и калций, за да поддържат по-бавен темп на растеж. Големите породи кученца могат да продължат да растат до 24 месеца!


Средните породи кученца са до някаква степен по средата между тези два съветаСъвети за хранене на кученца
След като изберете храната на кученцето си, запомнете тези съвети, които да гарантират, че кученцето ви се храни добре:* Правилно измерете размера дажбата. Започнете с препоръчителната дневна доза върху чувала и я разделяйте на броя на храненията на вашето кученце (веднъж сутрин и веднъж вечер).


*  Махнете купата, след като са имали възможност да ядат 30 минути. Това избягва преяждане, което води до нездравословно нарастване на теглото.


Винаги осигурявайте на вашето кученце достъп до купа прясна вода и я сменяйте редовно, за да я поддържате прясна.


Редовно проверявайте теглото му, като движите ръцете си по гръдния кош. Трябва да можете да усетите неговите ребра. Също така трябва да виждате талията му, ако погледнете надолу към него отгоре или отстрани.Не забравяйте, че цялата серия на EUKANUBA Puppy е пълноценна и балансирана за техните хранителни нужди. Добавянето на нещо друго към диетата им може да попречи на усвояването на минералите в храната им.Ако сте загрижени за някакъв аспект от храненето на вашето кученце или теглото им, заведете го на ветеринар за преглед.Кога кученцето трябва да премине на храна за израснали кучета?В ранните седмици и месеци, кученцата се нуждаят от специално хранене, което да им помогне да формират здрави кости и да им осигури достатъчно енергия, за да се справят с изискванията на растежа.  След като станат възрастни кучета, е важно да избирате храната им внимателно, за да се гради върху добрата основ, която е поставила бебешката им храна.


Времето, в което вашето кученце става възрастно куче, зависи от неговия размер. Всяко куче е различно, но следното е разумно ръководство за възрастта, в която кучетата достигат зрялост:


  * Той и дребни породи – 9 до 12 месеца

  * Средни породи – 12 месеца

  * Едри породи – 12 до 15 месеца

  * Гигантски породи – до 24 месеца
В случаите на големи и гигантски породи кучета това може да означава, че кучето ви може да изглежда като възрастно, когато то всъщност е още кученце, с по-юношеско от поведението на възрастните!В EUKANUBA разбираме, че кучета с различни размери се нуждаят от различни грижи. Ето защо въведохме храна за развиващи се младежи - преходна диета за по-големи кучета между кученце и зряла възраст.


Junior храната все още съдържа всички основни градивни елементи, от които се нуждае кучето ви, като DHA за тренировка и висококачествен животински протеин, но също така помага на по-големите кучета да поддържат бавен и постоянен темп на растеж, като им дава малко повече помощ за изграждане на здрави стави и мускули, за да са готови за техния възрастен живот.


Какво да търсим в храната за израснали кучета:Вашето куче ще се нуждае от пълноценна и балансирана диета, която отговаря на всичките му хранителни нужди за следващия етап от живота. Това ще ви помогне да го поддържате в оптимално състояние на тялото, без да осигурявате твърде много енергия, което може да доведе до увеличаване на теглото.Когато избирате храна за възрастни кучета, заедно с висококачествен животински протеин, потърсете храна, която съдържа калций, за да поддържате ставите на кучето си. Имайте предвид, всички ключови витамини, които бихте търсили в храната за кученца, като витамини Е и С, омега 6 и 3 и правилното количество фибри, тъй като те са жизненоважни за живота на кучето.


Както и осигуряването на редовни упражнения, инвестирането в качествена храна е едно от най-добрите неща, които можете да направите, за да помогнете на кучето си да живее дълъг и здравословен живот.