Оптимално състояние на тялото за по-дълъг животКучетата се нуждаят от широка гама хранителни вещества, за да останат в добра форма и техните хранителни изисквания са много различни от вашите. Освен енергията, от която се нуждаят, за да останат активни, те също се нуждаят от специални витамини и минерали, за да се грижат за ставите, кожата и козината и да се грижат за зъбите им.

 

КАК ДА РАЗБЕРЕТЕ, ЧЕ КУЧЕТО ВИ Е В ДОБРА ФОРМА?

 


Просто като погледнете видимите знаци. В крайна сметка, вие сте най-добрият съдия за това какво е нормално за тях. Дали козината им е здрава и блестяща? Енергични ли са и щастливи ли са? В допълнение, с малко практика, можете да прегледате кучето си и да оцените цялостното му състояние.

 

 

Погледнете кучето си отгоре - то трябва да има талия точно пред бедрата. След това го погледнете отстрани, докато стои право - коремът трябва да е леко прибран. След това с лек натиск върху неговия гръб опипайте за ребрата - трябва да можете да ги усетите, но те не трябва да стърчат.

 

Ако изобщо не почувствате ребрата, може би е време да говорите с ветеринарен лекар за програма за управление на теглото.

 

 

ПОДДЪРЖАНЕ НА КУЧЕТО В ОПТИМАЛНА ФОРМА

 


Кучетата усвояват храната за около половината от времето, необходимо на хората, така че диетата им трябва бързо да доставя висококачествено хранене.

 

Едно нещо, което трябва да се внимава при закупуването на кучешка храна е вида на използвания протеин. Всички храни на EUKANUBA съдържат високо смилаем протеин от прясно и сухо пиле, агне или риба; плюс въглехидрати, мазнини, витамини и минерали. Съдържа естествени влакнини от цвекло и пребиотични ФОС, които спомагат за балансиране на храносмилането и поддържат здрави добрите чревни бактерии.

 

 

 

Признак за добро храносмилане са малки, твърди и постоянни изпражнения - това показва, че вашето куче получава максимална полза от храната, а оттам и по-малко неразградени отпадъци. Плюс това, разбира се, енергийните нива на вашето куче и други признаци (като качеството на кожата и козината) показват, че приемат правилните нива на витамини и хранителни вещества.

 

РЕДОВНИ УПРАЖНЕНИЯ ЗА ЗДРАВИ СТАВИ

 

Редовните упражнения, както и пълното и балансирано хранене ще ви помогнат да запазите кучето си на здравословно тегло, намалявайки стреса върху ставите и мускулите, като същевременно помагате да изглеждат и да се чувстват най-добре. Като цяло, по-големите кучета са по-склонни да изпитват проблеми със ставите, отколкото по-малките кучета, но има някои неща, за които можете да се грижите да има в храната , за да помогнете с това.

 

Глюкозаминът и хондроитинът са два естествени градивни елемента за здрав хрущял, който, когато се намира в диетата на кучето, може да помогне за поддържането на здрави стави чрез непрекъснато попълване на хранителните вещества, необходими за възстановяване и обновяване на тъканите.

 

КОЛКО ТОЧНО ТРЯБВА ДА ХРАНИТЕ КУЧЕТО СИ?

 

 

Винаги следвайте указанията, предоставени на опаковката от вашата марка храна за домашни любимци, за това колко храна да давате на кучето.

 

Препоръчваме да храните кучето си два пъти дневно, като сумата се препоръчва за 24 часа с две. Постоянно хранене на кучето веднъж сутрин и веднъж вечер ще му даде  достатъчно време, за да усвои правилно храната си и също го учи, че следващото му хранене ще бъде скоро.

 

Не забравяйте, че кучетата с различен размер се нуждаят от различно количество определени хранителни вещества и кучетата също се нуждаят от различни диети за всеки етап от живота си. В EUKANUBA, ние признаваме, че кучетата имат четири отделни етапа на живота (пет при по-големи кучета) - кученце, (младши), възрастен, зрял и стар, и нашите храни са пригодени да осигурят правилното хранене на всеки етап.

 

 

Понякога кучетата заслужават малко награда за добро поведение или изучаване на ново умение. Това е ценен начин за засилване на обучението и може да помогне да разсеете кучето си, когато трябва да се съсредоточите върху нещо друго. Уверете се, че всички награди, които използвате, са здравословни и имат полза за кучето, като помагат за поддържане зъбите, например. Повечето кучета са много щастливи с гранулка или две от обичайната си храна като награда.